Veganska Lussebullar- sockerfria och glutenfria
Nyttiga veganska lussekatter till julfikat.
Dessa goda lussekatter bakas utan socker och gluten och är dessutom helt veganska. Passar perfekt till adventsfikat och julmyset.
Ingredienser (ca 10 lussekatter)
Degvätska
2 3/4 dl vegetabilisk mjölk
0,5 g saffran
2 msk
Psylliumfröskal, eko
4 msk olja
1 tsk*
Lecitin, solros
2 msk fibersirap*
1 dl silkestofu
Torra ingredienser
2 1/2 dl mandelmjöl
2 msk Sukrin+
1 dl kokosmjöl
2 tsk bakpulver
Pensling
1 msk smält kokosolja
1 tsk fibersirap
Gör så här
- Lägg alla ingredienserna till degvätskan i en kastrull och vispa tills det är fingervarmt, den kommer att tjockna. Tillsätt silkestofu och mixa slätt.
- Blanda de torra ingredienserna, tillsätt degvätskan som nu har tjocknat ännu lite till. Blanda ihop de båda med slev och knåda sedan med händerna till en en någorlunda smidig deg. Låt degen vila i 1 timme.
- Knåda degen lite till på mjölat bakbord och skär i lika stora delar som du bakar ut Lussekatterna av. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt, pensla med kokosolja ihoprörd med fibersirap. Sätt in i mitten av ugnen ca 10 min eller tills de fått färg i kanterna.
- Smakar godast efter att de fått svalna.
* Solroslecitin binder vätska med olja så det binder sig väl och ger god konsistens
* Fibersirapen ger mjuk textur till degen och sötma. Fibersirap har sitt ursprung i fibersorten IMO.