Pepparkakor
Recept på mjölkfria, glutenfria och sockerfria pepparkakor.
Spröda, goda pepparkakor utan både socker och gluten.
Ingredienser (25 pepparkakor )
2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosolja
2 msk kokosmjölk
1/2 dl sukrin
2 krm kanel
2 krm ingefära
1 krm nejlika
1 krm kardemumma
1 msk
Psylliumfröskal, eko
2 msk kokosmjöl
2 äggvitor (kan uteslutas)
Gör så här
- Smält kokosoljan och blanda i kokosmjölken och sukrin, värm till fingervärme.
- Blanda alla de torra ingredienserna i en skål, häll över kokosoljeblandningen och blanda ihop (tillsätt ev äggvitorna här för en något fastare deg).
- Låt degen vila ca 30 min eller helst över natten (låt degen stå framme en stund innan utkavling om du haft den i kylen över natten så kokosoljan mjuknar).
- Kavla ut med kokosmjöl och tryck ut pepparkakorna.
- Grädda på bakplåtspapper i mitten av ugnen (200°C).