Vegansk fetaost
Vegansk fetaost, recept med cashewnötter som bas
Med detta enkla recept gör du din egen veganska fetaost.
Ingredienser
5 dl naturella cashewnötter (blötlagda 8 timmar)
Innehållet från 2-3 kapslar
Probioplex®
1-2 dl ljummet vatten (ca 40 grader)
citron
havssalt
olivolja
agavesirap
Gör så här
Skölj de blötlagda cashewnötterna och mixa med det 40-gradiga vattnet och Probioplexpulvret till en slät, tjock massa. Tillsätt eventuellt mer vatten.
Häll i en skål och täck med plastfolie. Låt stå på en varm plats. När massan är bubblig så är jäsningen igång! Smaka av efter 24 h, är den inte syrlig, låt stå några timmar till.
När du känner att massan har fått syra, blanda i havssalt och några droppar citron.
Klicka ut klickar på en smord plåt, ringla över lite olivolja och agavesirap och baka i ugnen på 200 grader i 15 minuter, eller tills osten har fått lite färg.