Hoppa till huvudinnehåll

Sötpotatis med kanel vegankost, apelsin, granatäpple och pistagenötter

Recept på vegansk ost som topping på bakad sötpotatis

Recept på vegansk ost som topping på bakad sötpotatis

Ingredienser (2)
2 dl mandlar eller cashewnötter
1/2 pressad citron
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1/2 paket fast tofu
2 sötpotatisar
Gör så här

1. Blötlägg nötterna i minst 6 timmar. 
2. Mixa sedan slätt tillsammans med innehållet i Probioplex-kapslarna. Lägg massan i en ren skål och trä över plastfolie. 
3. Låt stå på en varm plats i huset i ca 1 dygn. (har du bråttom kan du skippa fermenteringen och köra på på en gång, men ”osten” blir inte lika syrlig då).
4. Mixa sedan mandelosten med tofu, salt, vinäger och citron. Ställ åt sidan och börja med sötpotatisen.
5. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta sötpotatisarna och lämna skalet på. Skär dem mitt itu och lägg snittytan nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
6. Baka i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut plåten och sprid ut mandel/tofu-osten och baka i ytterligare 10 minuter, eller tills ostmassan har fått lite färg.
7. Lägg upp sötpotatisbåtarna på en tallrik, pudra på kanel. Klicka på mandel/tofu-ost och strö på lite sumac. Toppa med hackad salladslök, mynta, apelsinzest, pistagenötter och granatäppelkärnor.

Recept av
Elkotts